Joel Weyers, The Blue Trooper van Imperial Force vzw uit Herentals steunt het goede doel 'With Love by Ferre'.  'In 2017 nam ik deel aan de short run (5km) van de Antwerp Ten Miles in mijn Stormtrooper outfit om de vzw With Love by Ferre (www.withlovebyferre.com) in de picture te zetten', vertelt Joel Weyers uit de Herentalse St.-Jansstraat.

'Op dat moment nog snel marcherend. Samen met een collega Stormtrooper maakten we deel uit van het Team Mega Ferre (www.teammegaferrelooptvoor.be). Na de aankomst groeide het idee om een blauwe stormtrooper te maken om de vzw verder te ondersteunen. Dit kan zowel zijn tijdens loop manifestaties als tijdens andere activiteiten van de vzw. Zo zullen er in de toekomst ook nog ziekenhuisbezoeken gepland worden.

Tijdens de Antwerp Ten Miles in 2018 werd The Blue Trooper (www.TheBlueTrooper.be) officieel onthuld. Na een beperkte training lukte me het al om een groot stuk van de short run effectief te lopen. Dit keer in het bijzijn van een Blauwe Jedi.

De LU 2u van Herentals Feest was de tweede keer dat The Blue Trooper deelnam aan een loopwedstrijd. De eerste keer in zijn thuisstad Herentals.

In de loop van de komende maanden zal The Blue Trooper nog aan events deelnemen. Deze worden aangekondigd via zijn Facebook pagina (www.facebook.com/TheBlueTrooper).'

Hoe we als The Blue Trooper bij de vzw With Love by Ferre terecht kwamen?

'Ik ben lid van enkele Star Wars kostuum clubs waar de focus ligt op liefdadigheid', vervolgt Blue Trooper Joel. 'Op regelmatige basis zetten we ons in om charity initiatieven te ondersteunen.

In 2015 jaar mochten we de 6-jarige Marijn leren kennen. Op dat ogenblik streed deze moedige jongen tegen de vreselijke ziekte Kanker. Hij kreeg de kans om de R2-D2 ANA Jet te bezoeken op haar tweede bezoek aan Brussels Airport. Hij zag de landing vanuit een auto van de luchthaven security, rijdend naast de landingsbaan. Daarna kon hij het vliegtuig zelf bezoeken.

Als enorme Star Wars fan genoot hij met volle teugen. Eind januari 2016 bereikte ons het nieuws dat Marijn overleden was. Als eerbetoon werd er een patch (https://www.thebluetrooper.be/product/patch-marijn/) ontworpen.

Tijdens zijn ziekte werd hij beste maatjes met Ferre, eveneens een 6 jarige jongen die streed tegen kanker. Ferre overleed in september 2015. Het was Ferre's droom om het ziekenhuisverblijf van langdurig zieke kinderen zo aangenaam mogelijk te maken door het decoreren van hun kamers.

Na het overlijden van Ferre richten zijn ouders "With Love by Ferre vzw" (www.withlovebyferre.com) op om geld in te zamelen voor dit doel. In overleg met de ouders van Marijn gaan de opbrengsten van deze patch verkoop naar deze vzw', besluit Blue Trooper Joel Weyers enthousiast.  501st Legion
• www.501st.com
• www.501st.be
*Rebel Legion
• www.rebellegion.com
• http://phoenixbase.xintum.be